fbpx

Szervizháttér

Felnőtt és gyermekjárművek

Bármilyen típusú, elektromos vagy benzines felnőtt, ill. gyerekjárművet, mini quadot, quadot, kismotort, mini bike-ot, elektromos kisautót vagy buggy-t megjavítunk.

Több 1000 eladott járgány. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik az elektromos illetve benzines járgányok terén. Forgalmazott termékeinket javítjuk, szervizeljük és bebiztosítjuk az alkatrészellátást.

FONTOS!

Amennyiben a termék gyári hibás, cégünk vállalja a (garancia időn belüli terméknek) teljes költségét a szervizelésnek és a termék rendelésben megadott címre való vissza szállításnak.

Gyári hibára hivatkozva, de a vizsgálat után munkatársaink mégis a felhasználás során keletkezett problémát találnak, ez esetben a teljes költséget (ide szállítás, szervíz, alkatrész, visszaszállítás) a termék tulajdonosát terheli!

Felhasználás során létrejött és nem garanciális károkat szintén megjavítjuk. Ez esetben a teljes költség a termék tulajdonosát terheli. (szállítás, szerviz,alkatrész,)

Hibás alkatrészcserénél fontos, hogy a termék hibás darabját első sorban küldje vissza. Ezáltal tudunk önnek cserealkatrészt küldeni. Ez azért is fontos, hogy a megfelelő darabot küldjük el (méret, teljesítmény stb.) .

Amennyiben a hibás darabot nem küldik vissza, nem áll módunkban alkatrészt vagy más egyéb garanciára vonatkozó cikket megküldeni!

 

Fontos információk!

1.A jótállás nem terjed ki, a különböző törékeny, nem kopásálló elemekre, műanyagok, kárpitok, teleszkópok, felfüggesztések, meghajtó lánc, fékbetét, légszűrő, gumik, gyertya, kuplung, elektromos alkatrészek, stb.

2.Jelen jótállás érvényét veszíti azonnali hatállyal amennyiben:
2.1. A megvásárolt járművet nem a rendeltetésének megfelelően vagy versenyzési céllal használják.
2.2. A nem megfelelő mennyiségű vagy rossz minőségű olaj használatakor.
2.3. A nem megfelelő oktánszámú vagy rossz minőségű üzemanyag használatakor.
2.4. A kötelező szervíz be nem tartása (Időszakos Karbantartások).

3. A használati utasítás be nem tartásakor.

Társaságunk garanciát (jótállást) vállal az általa forgalmazott termékek hibájáért.
A garancia a vásárláskor kiállított jótállási jegyben meghatározott időre szól de kizárólag abban az esetben amennyiben a terméket a Kellhet.hu weboldal üzemeltetője a ROPAX s.r.o. társaság alkalmazottai szerelik össze.
A szakszerűtlen összeszerlésből eredő hibákra a jótállás nem vonatkozik.”
Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSOK

Első kötelező olajcsere: Első teletank után, vagy legkésőbb az üzembe helyezéstől számított 8-10 üzemórát követően.

További kötelező: 3 havonként olajcsere és szerkezeti átvizsgálás

Ezen pontok elmulasztása esetén a jótállás érvényét veszti.

Csak 10W-40/4T  fél- vagy full-szintetikus MOTORKERÉKPÁR OLAJ

A jótállás csak abban az esetben érvényes, amennyiben a vásárolt jármű a kötelező időszakos karbantartásokat elvégzi.

Amennyiben nem tudja megoldani a termék visszaszállítását kollégáinkal vegy fel a kapcsolatot. (Ez esetben a termék visszaküldése során utánvétellel vagy előre utalással lesz kiszámlázva a szolgáltatás!)

Mind a személyes átvétel, mind a házhoz szállítás esetén a számlát a termék átadása után legfeljebb 5 munkanapon belül e-mailben küldjük el az ön által a Felhasználói fiókban megadott e-mail címre. Kérjük, mindig ellenőrizze a Spam mappáját is. Ha bármilyen okból nem érkezne meg Önhöz a számla, kérjük, haladéktalanul jelezze ezt Ügyfélszolgálatunk felé.

A kötelező jótállás időtartama 1 év, amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történő átadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. Tehát fontos kihangsúlyozni, hogy a jótállási idő nem feltétlenül a vásárlás napján kezdődik.

További kérdéséit a garanciális problémákkal kapcsolatban a info@kellhet.hu e-mail címen teheti fel.

Garanciális ügyintézésére irányuló igényét kizárólag az erre biztosított online felületen fogadjuk el. Szóbeli, telefonos bejelentést nem fogadunk el semmilyen körülmény között!

 

Raktározási illeték

 1. A raktározási illeték a termék átvételére vonatkozó felhívás kézbesítésétől számított 30. nap, illetve a vevő által át nem vett szállítmány visszaküldését követően minden megkezdett nap után kerül kiszámításra. A raktározási illeték felszámolásra kerül, amennyiben a szállítmányok raktáron maradnak a vevő által kiváltott okokból. A raktári illeték nem kerül felszámolásra vasárnap és nemzeti/ állami ünnepnapokon.
 2. Az igényelt termék átvételére vonatkozó vagy az átvétel elutasításáról szóló felhívás kézbesítésétől számított 30 napon belül a raktározási illeték 0,00 Ft (ingyenes).
 3. A 31. nap bezárólag a raktározási illeték  2000 Ft / nap.
 4. Amennyiben a raktározási illeték összege meghaladja a termék vételárát, akkor a termék leértékelődik. Az értékcsökkenés lejárta előtt a vevő tájékoztatásra kerül a kötelezettségek kiegyenlítéséről és az áru meghatározott határidőn belüli átvételének jogáról, ellenkező esetben a tárolt áru értékét veszti.

Üzemanyag:

A kétütemű motoroknál nagyon fontos az üzemanyag keverési arány betartása. A gépek nagy többségénél 1:40 a keverési arány, de el kell olvasni a gép használati útmutatójában leírtakat.

Ez azt jelenti, hogy 4 L üzemanyaghoz kell 1 dl adalék. Egy kicsit több adalék mehet de kevesebb semmi estre se legyen. A nagy fordulatú motorok, teljesen szintetikus adalék olajokkal tud üzemelni. Ásványi vagy fél-szintetikus olaj lerakódást, majd a motor károsodását okozhatja. Mindig 100-as benzint használjon és az arra ajánlott kannában tárolja. Arra is figyelni kell, hogy a gyári Makita, Hitachi olajok idővel lebomlanak ezért bekeverés után két hétig használható csak. Ezen időszak lejárta után az üzemanyagot újra kell keverni.

Levegőszűrő: A levegőszűrőt évente legalább egyszer meg kell vizsgálni és szükség esetén cserélni kell. Ez egy pár száz forintos tétel amiről a felhasználók gyakran elfeledkeznek, a motor élettartamát nagyban lerövidíti. Az elszennyeződött levegőszűrő a motor teljesítményének csökkenését okozza, megnöveli az üzemanyag-fogyasztást és megnehezíti a beindítást.

 

Téli tárolás: A gépből az üzemanyagot ki kell önteni és a még benne maradó keveréket ki kell járatni. Ez azért fontos mert ha üzemanyag marad a karburátorban akkor az elpárolgó benzin után az olaj ott marad és a membrán apró alkatrészeit eltömítheti. Alaposan tisztítsa meg a motort, a szűrőt, a házat, a vágókést/damilfejet, tisztítsa meg a gyújtógyertyát, állítsa be a hézagot 0,6-0,7mm. Néhány olajcseppet cseppentsen be a gyertyanyíláson keresztül a hengertérbe. Néhányszor húzza meg a berántó zsinórt, hogy a hengertérben az olaj szétterüljön. A gyertyát helyezze vissza. Tárolja a szerszámot száraz helyen.

Használat előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Amennyiben a terméket nem a rendeltetésnek megfelelően használja, az a garancia elvesztését vonja maga után!

 

Felhasználási feltételek benzines és elektromos járművek esetén

 

A terméket átadáskor az ügyfél mindig köteles leellenőrizni és az esetleges hibát azonnal a futár vagy az ügyfélszolgálat felé jelezni.

Összeszerelt termék szállítása esetén az ügyfélnek az első használat előtt kötelessége leellenőrizni az egész járművet (többek között a csavarokat, az üzemanyagot, a fékrendszert, a váltót stb.)

Benzines jármű esetében az ügyfél köteles az alap karbantartást elvégezni: karburátor tisztítás, olaj csere, fékbetét csere stb.

A garancia valamennyi kopó eszközre nem terjed ki, mint pl.: kuplung, fékbetét, kerék, benzincsap, stb.

Használat során keletkezett törések esetén a termék elbírálásra kerül. Az elbírálás a károsodott termék átvétele után 14 munkanapon belül történik, valamint megállapításra kerül, hogy az adott kár gyártási hiba miatt keletkezett-e vagy a termék nem rendeltetésszerű használata során jött létre. Amennyiben az ügyfél nem ért egyet az elbírálással, jogában áll azt felülvizsgáltatni. A felülvizsgálat ára 95 000Ft. A nem rendeltetésszerű használat esetén a teljes költség az ügyfelet terheli.

Garanciális igény esetén az ügyfél a meghibásodást követően köteles a terméket vagy az adott alkatrészt visszaküldeni. Garanciális csere csak akkor valósulhat meg, ha a károsodott alkatrész, vagy termék már elbírálásra került. Az elfogadást követően 30 napon belül a cseretermék visszaküldésre kerül az ügyfélnek.

Valamennyi szivató funkcióval rendelkező benzines termék ellenőrzése, valamint a motor bemelegítése után annak visszaállítása alaphelyzetbe elengedhetetlen. Amennyiben ez nem valósul meg, a motor fulladását, teljesítményének csökkenését, valamint egyéb károsodását okozhatja. E funkció helytelen használata következtében a karburátor nyitott állapotban marad, ezáltal a motor túlterhelődhet. A túlterhelés okozhatja a motor teljes károsodását.

Kizárólag csak jóminőségű benzint és olajat használjon.

2 ütemű motorok esetében mindig csak a használati utasításban megadott keverési arány használható. Ennek mulasztása a motor meghibásodásához vezethet, amire nem vonatkozik a garancia.

Speciális szavatosságok:

Elektromos termékek esetén

Láncok és lánckerekek esetén csak szettben történő vásárlás és csere esetén érvényesíthető a jótállás.

Fékbetétek és féktárcsák esetén amennyiben nem egyszerre kerülnek cserélésre, félrekopás vagy extrém gyors kopás is előfordulhat, ezért felelősséget nem tudunk vállalni!

Kopó alkatrészek:
Valemennyi általunk forgalmazott termékek a kopó alkatrészek körébe tartoznak, így azok kopása, elhasználódása természetesen nem gyártási hiba, hanem a termék rendeltetése:
fékbetétek, féktárcsák, gyújtógyertyák, csapágyak, kuplung alkatrészek, láncok, lánckerekek, teleszkóp alkatrészek, akkumulátorok.

A jótállási, illetve garanciális igény kizárható, ha a fogyasztó elmulasztotta a gyártó által előírt kötelező átvizsgálás és szerviz karbantartási kötelezettségét. 

Ami nem tartozik a garancia körébe:

 • defekt, külső és belső gumiköpeny sérülése
 • helytelen feszesség beállításból következő lánc elszakadás
 • törés, repedés, deformáció a külső elemeken, gázkaron, fékkaron, kapcsolókon
 • izzó kiégése
 • vezetékek elszakadása, kidörzsölése
 • biztosíték kiégése
 • beázásból adódó hibák, vezetékek, csatlakozók törése
 • akku szakszerűtlen töltése, tárolása, ebből fakadó mély kisülés,
 • festés kopása, horzsolása,

Az elektromos termékeinket biztonsági okokból úgy szállítjuk, hogy a biztosíték vagy az akkumulátor nincs behelyezve. Ez nem hibaként értendő, hanem egy biztonsági elővigyázatossági intézkedés.

Amennyiben bármilyen panasz vagy probléma merül fel a termékkel kapcsolatban, és szükség van garanciális ügyintézésre, fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a biztosíték hiánya nem fogadható el hibaként.

Ahhoz, hogy zavartalanul használhassa a terméket, mindig győződjön meg róla, hogy a biztosíték megfelelően van elhelyezve. Ha nem tudja pontosan, hogy hol található a biztosíték a terméken, kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal

Minden amit tudni kell az akkumulátorok töltéséről, kezeléséről.

Akkumulátoraink maximális töltési ideje 8 óra, a túltöltés elkerülésének érdekében kérjük ezt vegyék figyelembe. A túltöltés egyértelmű jele a felpúposodott akkumulátor. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy a maximális töltési idő (8 óra) betartása különösen fontos, mivel a felpúposodott akkumulátorokra nem vonatkozik garancia. Akkumulátorait akkor is vegye le a töltőről, ha a töltőberendezésen a 8 óra elteltével még mindig a piros led világít.

Minden használat után fel kell tölteni az akkumulátort. Ha nem használjuk a kerékpárt, akkor is szükséges havonta egyszer tölteni. Ha ezt nem tesszük, az akkukban elindul egy kémiai folyamat (szulfátosodás), és ez visszafordíthatatlanul csökkenti az akkumulátor kapacitását (egy töltéssel megtehető távolság csökkenése vagy teljes akkumulátor meghibásodása).Ebben az esetben az akkumulátorra nem vonatkozik a garancia!

A gyártói előírások szerint az akkumulátorokat 20-30°C hőmérséklet között szabad tölteni és tárolni.

Az akkumulátorokat kizárólag a négykerekű mellékelt töltővel szabad tölteni. Más töltő használata az akkumulátor és a töltő károsodásához vezethet.

A töltőt először az akkuhoz csatlakoztassuk, majd a 220V-os hálózathoz!

A töltés befejezése után először a 220V-os hálózati csatlakozót húzzuk ki, és ezután az akkumulátorét!

Ne üzemeltesse a töltőt úgy, hogy nincs akkumulátorhoz csatlakoztatva!

Töltés közben ne takarjuk le a töltőt.  Célszerű a kormányra akasztani, mert így minden oldalról szellőzik.

Csak száraz és fedett helyen használjuk a töltőt.

A töltőberendezés nagyfeszültségű elemeket tartalmaz, ezért szétszerelni szigorúan tilos!

A töltőt nem javasoljuk más gyártmányú akkumulátorok töltésére!

Csak földelt aljzathoz szabad a töltőt csatlakoztatni!

A töltés befejezése után ne hagyja a töltőt a hálózathoz csatlakozva, mert az a töltő vagy az akku károsodásához vezethet.

Amennyiben ezen eljárásokat nem tartja be , akkor az akkumulátorokra nem vonatkozik garancia!

Használat és biztonság:
https://kellhet.hu/storage/2022/02/Hasznalati-utasitas-es-Garancialevel.pdf

Garanciális ügyintézésére irányuló igényét kizárólag az erre biztosított online felületen fogadjuk el. Szóbeli, telefonos és e-mail bejelentést nem fogadunk el semmilyen körülmény között!