fbpx

Szervizháttér

Felnőtt és gyermekjárművek

Bármilyen típusú, elektromos vagy benzines felnőtt, ill. gyerekjárművet, mini quadot, quadot, kismotort, mini bike-ot, elektromos kisautót vagy buggy-t megjavítunk.

Több 1000 eladott járgány. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik az elektromos illetve benzines járgányok terén. Forgalmazott termékeinket javítjuk, szervizeljük és bebiztosítjuk az alkatrészellátást.

FONTOS!

Amennyiben a termék gyári hibás, cégünk vállalja a (garancia időn belüli terméknek) teljes költségét a szervizelésnek és a termék rendelésben megadott címre való vissza szállításnak.

Gyári hibára hivatkozva, de a vizsgálat után munkatársaink mégis a felhasználás során keletkezett problémát találnak, ez esetben a teljes költséget (ide szállítás, szervíz, alkatrész, visszaszállítás) a termék tulajdonosát terheli!

Felhasználás során létrejött és nem garanciális károkat szintén megjavítjuk. Ez esetben a teljes költség a termék tulajdonosát terheli. (szállítás, szerviz,alkatrész,)

Hibás alkatrészcserénél fontos, hogy a termék hibás darabját első sorban küldje vissza. Ezáltal tudunk önnek cserealkatrészt küldeni. Ez azért is fontos, hogy a megfelelő darabot küldjük el (méret, teljesítmény stb.) .

Amennyiben a hibás darabot nem küldik vissza, nem áll módunkban alkatrészt vagy más egyéb garanciára vonatkozó cikket megküldeni!

Fontos információk!

1.A jótállás nem terjed ki, a különböző törékeny, nem kopásálló elemekre, műanyagok, kárpitok, teleszkópok, felfüggesztések, meghajtó lánc, fékbetét, légszűrő, gumik, gyertya, kuplung, elektromos alkatrészek, stb.

2.Jelen jótállás érvényét veszíti azonnali hatállyal amennyiben:
2.1. A megvásárolt járművet nem a rendeltetésének megfelelően vagy versenyzési céllal használják.
2.2. A nem megfelelő mennyiségű vagy rossz minőségű olaj használatakor.
2.3. A nem megfelelő oktánszámú vagy rossz minőségű üzemanyag használatakor.
2.4. A kötelező szervíz be nem tartása (Időszakos Karbantartások).

3. A használati utasítás be nem tartásakor.

IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSOK

Első kötelező olajcsere: Első teletank után, vagy legkésőbb az üzembe helyezéstől számított 8-10 üzemórát követően.

További kötelező: 3 havonként olajcsere és szerkezeti átvizsgálás

Ezen pontok elmulasztása esetén a jótállás érvényét veszti.

Csak 10W-40/4T  fél- vagy full-szintetikus MOTORKERÉKPÁR OLAJ

A jótállás csak abban az esetben érvényes, amennyiben a vásárolt jármű a kötelező időszakos karbantartásokat elvégzi.

Amennyiben nem tudja megoldani a termék visszaszállítását kollégáinkal vegy fel a kapcsolatot. (Ez esetben a termék visszaküldése során utánvétellel vagy előre utalással lesz kiszámlázva a szolgáltatás!)

Mind a személyes átvétel, mind a házhoz szállítás esetén a számlát a termék átadása után legfeljebb 5 munkanapon belül e-mailben küldjük el az ön által a Felhasználói fiókban megadott e-mail címre. Kérjük, mindig ellenőrizze a Spam mappáját is. Ha bármilyen okból nem érkezne meg Önhöz a számla, kérjük, haladéktalanul jelezze ezt Ügyfélszolgálatunk felé.

A kötelező jótállás időtartama 1 év, amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történő átadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. Tehát fontos kihangsúlyozni, hogy a jótállási idő nem feltétlenül a vásárlás napján kezdődik.

További kérdéséit a garanciális problémákkal kapcsolatban a info@kellhet.hu e-mail címen teheti fel.

Garanciális ügyintézésére irányuló igényét kizárólag az erre biztosított online felületen fogadjuk el. Szóbeli, telefonos bejelentést nem fogadunk el semmilyen körülmény között!

 

Raktározási illeték

  1. A raktározási illeték a termék átvételére vonatkozó felhívás kézbesítésétől számított 30. nap, illetve a vevő által át nem vett szállítmány visszaküldését követően minden megkezdett nap után kerül kiszámításra. A raktározási illeték felszámolásra kerül, amennyiben a szállítmányok raktáron maradnak a vevő által kiváltott okokból. A raktári illeték nem kerül felszámolásra vasárnap és nemzeti/ állami ünnepnapokon.
  2. Az igényelt termék átvételére vonatkozó vagy az átvétel elutasításáról szóló felhívás kézbesítésétől számított 30 napon belül a raktározási illeték 0,00 Ft (ingyenes).
  3. A 31. nap bezárólag a raktározási illeték  2000 Ft / nap.
  4. Amennyiben a raktározási illeték összege meghaladja a termék vételárát, akkor a termék leértékelődik. Az értékcsökkenés lejárta előtt a vevő tájékoztatásra kerül a kötelezettségek kiegyenlítéséről és az áru meghatározott határidőn belüli átvételének jogáról, ellenkező esetben a tárolt áru értékét veszti.

Üzemanyag:

A kétütemű motoroknál nagyon fontos az üzemanyag keverési arány betartása. A gépek nagy többségénél 1:40 a keverési arány, de el kell olvasni a gép használati útmutatójában leírtakat.

Ez azt jelenti, hogy 4 L üzemanyaghoz kell 1 dl adalék. Egy kicsit több adalék mehet de kevesebb semmi estre se legyen. A nagy fordulatú motorok, teljesen szintetikus adalék olajokkal tud üzemelni. Ásványi vagy fél-szintetikus olaj lerakódást, majd a motor károsodását okozhatja. Mindig 100-as benzint használjon és az arra ajánlott kannában tárolja. Arra is figyelni kell, hogy a gyári Makita, Hitachi olajok idővel lebomlanak ezért bekeverés után két hétig használható csak. Ezen időszak lejárta után az üzemanyagot újra kell keverni.

Levegőszűrő: A levegőszűrőt évente legalább egyszer meg kell vizsgálni és szükség esetén cserélni kell. Ez egy pár száz forintos tétel amiről a felhasználók gyakran elfeledkeznek, a motor élettartamát nagyban lerövidíti. Az elszennyeződött levegőszűrő a motor teljesítményének csökkenését okozza, megnöveli az üzemanyag-fogyasztást és megnehezíti a beindítást.

 

Téli tárolás: A gépből az üzemanyagot ki kell önteni és a még benne maradó keveréket ki kell járatni. Ez azért fontos mert ha üzemanyag marad a karburátorban akkor az elpárolgó benzin után az olaj ott marad és a membrán apró alkatrészeit eltömítheti. Alaposan tisztítsa meg a motort, a szűrőt, a házat, a vágókést/damilfejet, tisztítsa meg a gyújtógyertyát, állítsa be a hézagot 0,6-0,7mm. Néhány olajcseppet cseppentsen be a gyertyanyíláson keresztül a hengertérbe. Néhányszor húzza meg a berántó zsinórt, hogy a hengertérben az olaj szétterüljön. A gyertyát helyezze vissza. Tárolja a szerszámot száraz helyen.

 

Minden amit tudni kell az akkumulátorok töltéséről, kezeléséről.

Akkumulátoraink maximális töltési ideje 8 óra, a túltöltés elkerülésének érdekében kérjük ezt vegyék figyelembe. A túltöltés egyértelmű jele a felpúposodott akkumulátor. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy a maximális töltési idő (8 óra) betartása különösen fontos, mivel a felpúposodott akkumulátorokra nem vonatkozik garancia. Akkumulátorait akkor is vegye le a töltőről, ha a töltőberendezésen a 8 óra elteltével még mindig a piros led világít.

Minden használat után fel kell tölteni az akkumulátort. Ha nem használjuk a kerékpárt, akkor is szükséges havonta egyszer tölteni. Ha ezt nem tesszük, az akkukban elindul egy kémiai folyamat (szulfátosodás), és ez visszafordíthatatlanul csökkenti az akkumulátor kapacitását (egy töltéssel megtehető távolság csökkenése).

A gyártói előírások szerint az akkumulátorokat 20-30°C hőmérséklet között szabad tölteni és tárolni.

Az akkumulátorokat kizárólag a négykerekű mellékelt töltővel szabad tölteni. Más töltő használata az akkumulátor és a töltő károsodásához vezethet.

A töltőt először az akkuhoz csatlakoztassuk, majd a 220V-os hálózathoz!

A töltés befejezése után először a 220V-os hálózati csatlakozót húzzuk ki, és ezután az akkumulátorét!

Ne üzemeltesse a töltőt úgy, hogy nincs akkumulátorhoz csatlakoztatva!

Töltés közben ne takarjuk le a töltőt.  Célszerű a kormányra akasztani, mert így minden oldalról szellőzik.

Csak száraz és fedett helyen használjuk a töltőt.

A töltőberendezés nagyfeszültségű elemeket tartalmaz, ezért szétszerelni szigorúan tilos!

A töltőt nem javasoljuk más gyártmányú akkumulátorok töltésére!

Csak földelt aljzathoz szabad a töltőt csatlakoztatni!

A töltés befejezése után ne hagyja a töltőt a hálózathoz csatlakozva, mert az a töltő vagy az akku károsodásához vezethet.

Amennyiben ezen eljárásokat nem tarjta be és az akkumulátor felpúposodik, akkor az akkumulátorokra nem vonatkozik garancia!